woensdag 14 augustus 2019

Gebakken kabeljauwmoot

GEBAKKEN KABELJAUWMOOT

4 kabeljauwmoten à 150 gram
2 takjes peterselie
2 tomaten
6 eetlepels bloem
5 eetlepels paneermeel
zout
2 theelepels viskruiden
7 eetlepels olie
peper
1 eetlepel geraspte belegen kaas


Vis met koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In kopje peterselie fijnknippen. Tomaten wassen en halveren. In diep bord glad papje roeren van bloem en 1 deciliter koud water. Op plat bord paneermeel strooien. Vergiet met keukenpapier bekleden.
Vis inwrijven met zout en viskruiden. Eerst door bloempapje, vervolgens door paneermeel wentelen. In koekenpan olie verhitten. Vis aan beide zijden in 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen schaal voorverwarmen. Vis in vergiet laten uitdruipen. Op warme schaal leggen. Garneren met tomaat en peterselie. Tomaat bestrooien met zout, peper en kaas.
Groentetip: gesmoorde koolrabi.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip augustus 1979

Geen opmerkingen: