woensdag 14 augustus 2019

Gegrilleerde lamskarbonade

GEGRILLEERDE LAMSKARBONADE

1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
2 eetlepels tomatenketchup
1½ theelepel rozemarijnpoeder
½ theelepel chilipoeder
versgemalen peper
4 lamskarbonades
zout
1 takje peterselie


Grill voorverwarmen op hoogste stand. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Toevoegen: olie, tomatenketchup, rozemarijn, chilipoeder en peper. Tot sausje roeren. Hiermee vlees bestrijken. Vlees op rooster leggen. Rooster in midden van grill schuiven. Lekbak eronder schuiven. Vlees in 10 minuten aan elke kant bruin grilleren. Regelmatig bestrijken met sausje. Bestrooien met zout. Op schaal leggen. Garneren met peterselie. Groentetip: snijbonen met kruiden.

4 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1982

Geen opmerkingen: