woensdag 14 augustus 2019

Hongaarse goulash (Hongarije)

HONGAARSE GOULASH

2 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
500 gram runderlapjes
2 grote aardappelen
zout
peper
3 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels zure room


Uien pellen en snipperen. Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Vlees in blokjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
Vlees bestrooien met zout en peper. In pan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Paprikapoeder toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees toevoegen en snel rondom bruinbakken. Tomatenketchup en 1 deciliter water erdoor roeren. Met deksel op pan 2 uur laten stoven. Aardappelen en paprika toevoegen. Nog 30 minuten laten sudderen. Van vuur af zure room erdoor roeren.
Lekker met rijst en paprikasalade.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 170 minuten

gebied : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1980

Geen opmerkingen: