woensdag 14 augustus 2019

Kale Channa (Pakistan)

KALE CHANNA (ZWARTE KIKKERERWTEN IN TOMATEN-CHAMPIGNONSAUS)

250 gram zwarte kikkererwten
1½ liter water
6 eetlepels olie
2 theelepels karwijzaad
pijpje kaneel van 2½ centimeter
140 gram gehakte uien
4 fijngehakte teentjes knoflook
250 gram verse champignons, in plakjes
400 gram tomaten, vers of uit blik
4 theelepels korianderpoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel geelwortelpoeder
1 theelepel rode of cayennepeper
1 theelepel gemalen peper
1 theelepel zout
2 - 3 eetlepels fijngehakte peterselie


Breng de bonen in 1½ liter water aan de kook en laat maximaal 15 minuten zachtjes koken. Doe daarna het deksel op de pan, draai het vuur uit en laat 3 uur staan.
Bak het komijnzaad en kaneelpijpje in de 6 eetlepels zeer hete olie, voeg de gehakte uien en de knoflook toe en fruit de uien geel. Voeg vervolgens de koriander, komijn en geelwortelpoeder en rode peper toe en laat even fruiten onder flink roeren. Voeg nu de plakjes champignons en de tomaten, eventueel met hun vocht, toe en fruit al roerend 1 minuut. Voeg het komplete uien-tomaten-champignonmengsel aan de bonen toe. Voeg ten slotte zwarte peper, zout en peterselie toe. Breng de bonen en hun vocht weer aan de kook.
Er kan zelf bepaald worden hoeveel bonennat er gebruikt wordt voordat het uien-tomaten-champignonmengsel erbij gedaan wordt, afhankelijk of een dikke dan wel een dunne saus of een (gekruide) bonensoep gewenst wordt.

4 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: