woensdag 14 augustus 2019

Kikkererwten met tomatensaus (Marokko)

KIKKERERWTEN MET TOMATENSAUS

In Marokko worden de kikkererwten na het weken soms gepeld. Ze zijn hierdoor eerder gaar maar het is een arbeidsintensief werk.
U kunt ook gare kikkererwten uit blik in de saus verwarmen. Reken voor deze hoeveelheid saus op 2 blikken à 400 gram.

250 gram gedroogde kikkererwten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 rode en 1 groene paprika
3 à 4 eetlepels fijngeknipte verse koriander
2½ eetlepel fijngeknipte peterselie
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht circa 400 gram)
1½ eetlepel slaolie
1½ eetlepel olijfolie
1 à 2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
snufje saffraanpoeder
zout
1 theelepel gemalen komijn


Week de kikkererwten een nacht in ruim koud water. Kook de kikkererwten in vers water in circa 1 uur gaar. Maak intussen de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verwarm de olie en fruit hierin de stukjes ui, knoflook en paprika met het paprikapoeder, de peper en de saffraan. Voeg de tomaten met het sap, de koriander, de peterselie en 1½ deciliter warm water toe en laat de saus 30 minuten zachtjes koken. De saus moet niet te dun zijn. Giet de gare kikkererwten af. Roer ze door de saus en laat ze nog eens 10 minuten koken. Voeg tenslotte de komijn toe.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: