donderdag 23 maart 2017

Zalmfilet met roergebakken witlof

ZALMFILET MET ROERGEBAKKEN WITLOF

Deze zalmfilets worden ‘belegd’ met een kruidig tomatenmengsel en daarna geroosterd in de oven.

2 tomaten
1 teen knoflook, fijngesneden
½ eetlepel verse tijmblaadjes
1 eetlepel fijngesneden bieslook
3 eetlepels olijfolie, extra vierge
zout
versgemalen peper
4 stukken zalmfilet à 100 gram
500 gram witlof
1 eetlepel citroensap


Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Schep in een kom de tomaat, knoflook, tijm en bieslook door elkaar. Schep er 1 eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak door. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en schep het tomatenmengsel erop. Druk dit goed aan. Laat de zalm in de oven in 15 minuten gaar en iets bruin worden. Maak intussen de witlof schoon en snij de stronkjes in de lengte in repen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de witlof 3 - 4 minuten op hoog vuur. Sprenkel het citroensap en 1 - 2 eetlepels water erover. Verwarm de witlof nog 2 - 3 minuten op hoog vuur, totdat het vocht is verdampt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de witlof op 4 warme borden en leg de zalmfilets erop.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair Slank & Snel januari 2004

Geen opmerkingen: