donderdag 23 maart 2017

Gepaneerd geitenkaasje op witlof en kool

GEPANEERD GEITENKAASJE OP WITLOF EN KOOL

4 zachte geitenkaasjes à 125 gram
1 ei, losgeklopt
100 gram amandelen, fijngemalen
8 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
1 Chinese kool, in repen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepels mosterd
peper
zout


Haal de kaasjes door het losgeklopte ei en wentel ze door de gemalen amandelen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de blaadjes witlof en Chinese kool 5 minuten. Roer de mosterd erdoor en bestrooi met peper en een beetje zout. Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de geitenkaasjes aan beide kanten snel bruin. Verdeel de kool en de witlof over vier borden en leg er een geitenkasje op.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Lekker gezond februari / maart 2002

Geen opmerkingen: