donderdag 23 maart 2017

Aardappelsalade met parmaham en witlof

AARDAPPELSALADE MET PARMAHAM EN WITLOF

150 gram belegen Goudse kaas
3 stronkjes witlof
½ verse ananas
5 eetlepels walnotenolie
1½ eetlepel witte-wijnazijn
zout
versgemalen peper
800 gram vastkokende aardappels
100 gram parmaham
1 zakje bieslook (15 gram)


Kaas ontkorsten en in blokjes snijden. Witlof schoonmaken, blaadjes van stronkjes pellen. Ananas in lengte in vieren snijden. Harde kern eraf snijden. Vanaf kroon met mes vlak langs schil vruchtvlees lossnijden. Ananasparten in stukjes snijden. Sap in kom opvangen. Dressing kloppen van olie, azijn, zout en peper. Aardappels goed schoonboenen en in plakjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in 10 minuten beetgaar koken. Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen. Laten afkoelen. Intussen ham in droge koekenpan krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. Ham in stukjes breken.
Witlof over vier borden verdelen. Opgevangen ananassap erover sprenkelen en peper erboven malen. Kaas en ananas door aardappelsalade mengen. Bieslook erboven fijnknippen. Aardappelsalade op lof scheppen. Ham erover verdelen. Lekker met warme walnotenciabatta.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Allerhande juni 2002
Een reactie plaatsen