donderdag 23 maart 2017

Witlofstamppot met gerookte zalm

WITLOFSTAMPPOT MET GEROOKTE ZALM

1½ kilogram kruimige aardappels
zout
1 zakje verse dille (15 gram)
500 gram witlof
2 eetlepels boter
1 bekertje crème fraîche (125 milliliter)
2 bakjes gerookte zalmblokjes (à 100 gram)
(versgemalen) peper


Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in 20 minuten gaarkoken. Intussen dille in stukjes knippen. Witlof schoonmaken en in ringen snijden.
In wok boter verhitten en witlof al omscheppend in 5 minuten beetgaar bakken. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met crème fraîche en eventueel wat kookvocht tot smeuïge puree stampen. Witlof, zalm en dille erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog even verwarmen.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande januari 2003
Een reactie plaatsen