zondag 4 december 2016

Zuurkoolschotel uit de magnetron

ZUURKOOLSCHOTEL UIT DE MAGNETRON

1 zakje gekookte wijnzuurkool (250 gram)
1 appel (Elstar)
1 schaaltje gemarineerde kipfilet (200 gram)
1 zakje aardappelgolfjes (450 gram)
2 theelepels cajunkruiden
(½ eetlepel boter of margarine om in te vetten)


In zeef zuurkool laten uitlekken. Intussen appel schillen, klokhuis met appelboor eruit boren. Appel in dunne plakken snijden. Kipfilet in dunne reepjes snijden. Kipreepjes door zuurkool scheppen. Magnetronschaal met inhoud van 1½ liter invetten. Helft van zuurkool in schaal scheppen en gladstrijken. Helft van appel over zuurkool verdelen. Helft van aardappelgolfjes op appel leggen. Bestrooien met helft van cajunkruiden. Rest van zuurkool erop scheppen. Rest van appelplakjes erover verdelen. Afdekken met rest van aardappelgolfjes. Bestrooien met rest van cajunkruiden. In magnetron schotel afgedekt in 10 minuten op vol vermogen (700 Watt) door en door heet en gaar laten worden.

2 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande 23 november 1995
Een reactie plaatsen