SNEETJE GARNALEN MET SPIEGELEI
½ komkommer
8 radijsjes
4 sneetjes volkorenbrood
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel boter of margarine
4 eieren
200 gram gepelde garnalen
versgemalen peper
½ theelepel basilicum
½ theelepel selderijzout
½ bakje tuinkers
Komkommer wassen en in plakjes snijden. Radijsjes schoonmaken en in plakjes snijden. Sneetjes brood besmeren met mayonaise. Over 4 borden verdelen. Komkommer en radijs naast brood leggen. In koekenpan boter verhitten. 4 Spiegeleieren bakken. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Garnalen over brood verdelen. Bestrooien met peper en basilicum. Spiegeleieren op garnalen leggen. Bestrooien met selderijzout. Tuinkers erboven van bedje knippen.
Groentetip: ijsbergsla.
4 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip november 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten