zondag 4 december 2016

Sneetje garnalen met spiegelei

SNEETJE GARNALEN MET SPIEGELEI

½ komkommer
8 radijsjes
4 sneetjes volkorenbrood
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel boter of margarine
4 eieren
200 gram gepelde garnalen
versgemalen peper
½ theelepel basilicum
½ theelepel selderijzout
½ bakje tuinkers


Komkommer wassen en in plakjes snijden. Radijsjes schoonmaken en in plakjes snijden. Sneetjes brood besmeren met mayonaise. Over 4 borden verdelen. Komkommer en radijs naast brood leggen. In koekenpan boter verhitten. 4 Spiegeleieren bakken. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Garnalen over brood verdelen. Bestrooien met peper en basilicum. Spiegeleieren op garnalen leggen. Bestrooien met selderijzout. Tuinkers erboven van bedje knippen.
Groentetip: ijsbergsla.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip november 1980
Een reactie plaatsen