GEFRITUURDE MOSSELEN MET KRUIDENSAUS
1 zak mosselen à 2 kilogram
1 ui
100 gram gesneden soepgroente
2 takjes peterselie
1 theelepel tijm
½ deciliter sherry
5 eetlepels remouladesaus (uit een potje)
5 eetlepels magere kwark
1 teentje knoflook
vloeibaar aroma
1 ei
5 eetlepels paneermeel
frituurolie/-vet
2 eetlepels bloem
Mosselen onder koud stromend water schoonborstelen. Geopende en kapotte exemplaren verwijderen. Ui pellen en in ringen snijden. In grote pan doen: bodempje water, mosselen, ui, soepgroente, 1 takje peterselie, tijm en sherry. Op hoog vuur 5 minuten koken tot schelpen open zijn. Af en toe omschudden. In 2 vergieten laten uitlekken en afkoelen. Mosselen uit schelpen nemen. In kom remouladesaus en kwark door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven fijnknippen. Op smaak brengen met vloeibaar aroma. In diep bord ei met zout losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Frituurolie verhitten tot 175 °C. Schaal voorverwarmen. Mosselen bestrooien met bloem. Stuk voor stuk eerst door ei, dan door paneermeel wentelen. Met 10 tegelijk in 3 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitlekken. Op zelfde manier rest van mosselen frituren. Op warme schaal leggen. Kruidensaus apart opdienen.
Groentetip: aubergine met doperwten.
3 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor-/ bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip november 1980
zondag 4 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten