zondag 4 december 2016

Aardappel-kaaskoekje

AARDAPPEL-KAASKOEKJE

zout
3 eetlepels vlugkokende havermout
2 eieren
4 eetlepels paneermeel
50 gram gepelde hazelnoten
1 zakje instant aardappelpuree à 125 gram
100 gram geraspte belegen kaas
½ deciliter melk
½ theelepel cayennepeper
¼ theelepel nootmuskaat
3 eetlepels boter of margarine


In pan, 2½ deciliter water met zout aan de kook brengen. Havermout erin strooien en 2 minuten zachtjes koken. In diep bord 1 ei losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Noten fijnhakken. Van vuur af instantpuree door havermout roeren. Toevoegen: kaas, 1 ei, melk, noten, cayennepeper en nootmuskaat. Door elkaar roeren. Van pureemengsel 4 schijven vormen. Deze eerst door ei, dan door paneermeel wentelen. In koekenpan boter verhitten. Aardappelkoekjes aan elke kant 2 minuten bakken. Aardappelkoekjes op schaal scheppen.
Groentetip: sla met stukjes ananas.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1980
Een reactie plaatsen