BLOEDWORST MET GEMBER EN ANANAS
2 eetlepels bloem
4 plakken bloedworst à 100 gram
1½ theelepel gemberpoeder
3 eetlepels boter of margarine
1 bolletje gember
4 schijven ananas (uit blik)
In diep bord bloem strooien. Worst bestrooien met gemberpoeder. Door bloem wentelen. In koekenpan boter verhitten. Worst aan elke kant in 3 minuten goudbruin bakken. Schaal voorverwarmen. Gemberbolletje in vieren snijden. Worst op warme schaal scheppen. In bakvet ananas aan elke kant ½ minuut bakken. Over worst verdelen. In elke holte van ananas ¼ gemberbolletje leggen.
Groentetip: champignons met kruidensaus.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip november 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten