zondag 4 december 2016

Bruine bonensoep met mais

BRUINE BONENSOEP MET MAIS

2 uien
4 aardappelen
4 takjes peterselie
2 literblikken bruine bonen
½ literblik mais
2 eetlepels boter of margarine
1 teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
4 kruidenbouillontabletten
tabasco


Uien pellen en fijn snipperen. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Boven maatbeker bonen afgieten. Vocht aanvullen met water tot 2 liter. Mais afgieten.
In braadpan boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Paprikapoeder en cayennepeper erdoor roeren. Toevoegen: bonenvocht, bouillontabletten en aardappelen. Aan de kook brengen. 10 Minuten koken. Bonen en mais toevoegen. In nog 5 minuten door en door heet laten worden. Peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met enkele druppels tabasco.
Lekker met ui-kaasstokbrood.

6 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip november 1980
Een reactie plaatsen