zaterdag 3 december 2016

Kalkoen met veenbessensaus

KALKOEN MET VEENBESSENSAUS

4 kalkoenbiefstukjes, elk van 100 gram
zout
peper
bloem
25 gram boter
1 potje gevogeltefond (380 gram)
2 deciliter witte port
75 gram cranberrycompote


Het vlees met keukenpapier droogdeppen, met zout en peper bestrooien en door de bloem wentelen. De fond en de port in een pannetje tot de helft laten inkoken.
De boter verhitten en hierin de kalkoenbiefstukjes aan beide kanten bruinbakken. Het vlees nog 7 minuten zachtjes nabakken. Halverwege de bereiding keren. Het vlees uit de pan nemen en op een voorverwarmde schaal warmhouden. Het bakvet uit de pan gieten, de ingekookte fond met de cranberrycompote toevoegen en de saus al roerend door en door warm laten worden. De saus op smaak brengen met zout en peper. De kalkoenbiefstukjes met de cranberrysaus serveren.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Koken met de keurslager nr. 75 (november 1998)

Geen opmerkingen: