INDONESISCHE PINDAFONDUE
PINDABOUILLON
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel sambal oelek
2 teentjes knoflook
4 - 5 pimentkorrels
3 centimeter gemberwortel
1 theelepel komijn
1 eetlepel olie
1 liter kippenbouillon (van tablet)
150 gram pindakaas met stukjes noot
1/8 blok santen
(1 eetlepel maïzena)
2 eetlepels ketjap manis
½ groene paprika, in blokjes
1 eetlepel geraspte kokos
OM TE DIPPEN
20 kwarteleitjes (of partjes ei)
1 kilogram (geblancheerde) groenten, zoals sperziebonen, taugé, bloemkool, paprika, bleekselderij
600 gram fruit, zoals stukjes banaan, peer en verse ananas
Ui, sambal, knoflook, piment, gember en komijn pureren. Puree in olie glazig bakken. Afblussen met bouillon en aan de kook brengen. Pindakaas erdoor roeren. Santen erbij doen. Eventueel binden met aangemaakte maïzena. Ketjap erdoor roeren en overdoen in fonduepan. Paprika en kokos erover strooien. Eieren, groente- en fruitsoorten in de bouillon dippen.
Lekker met kroepoek, gedroogde gefruite uitjes en mini-fritessticks.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair november 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten