zaterdag 3 december 2016

Hartige taart met gehakt, courgette, broccoli en paprika

HARTIGE TAART MET GEHAKT, COURGETTE, BROCCOLI EN PAPRIKA

250 gram kalfsgehakt
6 velletjes diepvries bladerdeeg
1 ui
1 rode paprika
1 kleine courgette
2 eetlepels Italiaanse kruiden
200 gram broccoliroosjes
4 eieren
1 deciliter zure room
100 gram geraspte kaas (Old Amsterdam)
zout
peper


De oven voorverwarmen op hete lucht (200 ºC). Een quichevorm van 24 - 26 centimeter invetten. De velletjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht ontdooien en hiermee de vorm bekleden. De ui pellen en fijn snipperen. De paprika van zaadlijst ontdoen en het vruchtvlees kleinsnijden. De courgette schoonmaken en het vruchtvlees in blokjes snijden. De broccoli in roosjes verdelen. De eieren, de zure room en zout en peper naar smaak loskloppen.
De broccoli in kokend water blancheren, laten schrikken in koud water en in een zeef laten uitlekken en afkoelen. Het gehakt met zout en peper en de helft van de Italiaanse kruiden door elkaar kneden. Het gehaktmengsel tot een ronde lap uitdrukken en op het deeg leggen. De boter verhitten en hierin de ui met de resterende kruiden fruiten tot hij zacht is. De courgette en paprika toevoegen en alles 5 minuten zachtjes bakken. De groenten wat laten afkoelen en over het gehakt verdelen. Het eimengsel erop schenken en de bovenkant met kaas bestrooien. De quiche op het rooster midden in de oven in 40 minuten gaar en bruin bakken of in de combinatie-oven hete lucht (225 ºC) en magnetron (30%) in 18 minuten.

6 personen

voedingswaarde : 515 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gerechtsoort : hartige taart

bron : Koken met de keurslager nr. 75 november / december

Geen opmerkingen: