KAASFONDUE
FONDUE
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
½ liter kruidenbouillon (van tablet)
4 deciliter halfvolle melk
200 gram Gorgonzola, verkruimeld
200 gram jong belegen 40+ kaas, geraspt
1 eetlepel maïzena
½ deciliter sherry
2 gedroogde tomaten, in reepjes
1 theelepel verse tijmblaadjes
4 blaadjes basilicum, gehakt
zout
versgemalen peper
OM TE DIPPEN
1 kilogram (geblancheerde) groenten, zoals kerstomaatjes, broccoli, bloemkool, gekookte schorseneren, bleekselderij, worteltjes, rode en gele paprika, artisjokhartjes (blik)
Fonduepan met knoflook inwrijven. In olie ui zachtjes bakken. Afblussen met bouillon en melk en aan de kook brengen. Alle kaas toevoegen en laten smelten. Fondue binden met aangemaakte maïzena. Sherry, tomaten, tijm, basilicum en eventueel zout en peper toevoegen. Groenten op schaal schikken.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair november 1994
zaterdag 3 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten