zaterdag 3 december 2016

Cajun-erwtensoep (Louisiana, Verenigde Staten)

CAJUN-ERWTENSOEP

750 gram diepvries-doperwten
zout
cayennepeper
2 eetlepels olie
1 uitje, gesnipperd
200 gram knolselderij, in kleine blokjes
125 gram schorseneren (diepvries), in stukjes
1 eetlepel cajunkruiden
7,5 deciliter groentebouillon
1 eetlepel fijngesneden munt


Erwten met zout 10 minuten koken. Olie in wok verhitten. Ui, selderij en schorseneren 10 minuten roerbakken. Cajunkruiden en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en nog 10 minuten laten koken. Helft van erwten pureren. Erwten, erwtenpuree, zout en cayennepeper in soep verwarmen. Munt erover strooien.

2 personen

voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : soep

bron : Tip Culinair november 1994

Geen opmerkingen: