CAJUN-ERWTENSOEP
750 gram diepvries-doperwten
zout
cayennepeper
2 eetlepels olie
1 uitje, gesnipperd
200 gram knolselderij, in kleine blokjes
125 gram schorseneren (diepvries), in stukjes
1 eetlepel cajunkruiden
7,5 deciliter groentebouillon
1 eetlepel fijngesneden munt
Erwten met zout 10 minuten koken. Olie in wok verhitten. Ui, selderij en schorseneren 10 minuten roerbakken. Cajunkruiden en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en nog 10 minuten laten koken. Helft van erwten pureren. Erwten, erwtenpuree, zout en cayennepeper in soep verwarmen. Munt erover strooien.
2 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : soep
bron : Tip Culinair november 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten