zaterdag 3 december 2016

Rauwe ham met shiitake

RAUWE HAM MET SHIITAKE

1 bosui
1 kleine trostomaat
25 gram veldsla
75 gram shiitake
25 gram geitenkaas
6 plakjes ardennerham
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico
snufje suiker
blaadjes peterselie


De bosui schoonmaken en in dunne ringen snijden. De tomaat wassen, zaad en vocht verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De worteltjes van de veldsla verwijderen, de veldsla wassen en in een slacentrifuge droog slingeren. De shiitake met een vochtig doekje schoonvegen, de steeltjes eraf snijden en in blokjes snijden. De geitenkaas verkruimelen. De rauwe ham in de lengte doorsnijden en van elk plakje een rozetje vormen.
Midden op elk bord een toef veldsla leggen en daaromheen 3 rozetten rauwe ham rangschikken. Op de veldsla enkele blokjes tomaat en verkruimelde geitenkaas leggen. In een koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten, de blokjes shiitake kort enkele minuten bakken. De shiitake (met zo min mogelijk vocht) over de sla verdelen. De aanbaksels met de rest van de olijfolie, de balsamico en suiker losroeren. De warme dressing over de sla schenken. Het geheel garneren met blaadjes peterselie.
Serveren met toast en boter.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Koken met de keurslager nr. 75 (november 1998)

Geen opmerkingen: