vrijdag 2 december 2016

Zeeuwse visragout in filodeegbakjes (Zeeland, Nederland)

ZEEUWSE VISRAGOÛT IN FILODEEGBAKJES

250 gram witte & wilde rijst
50 gram boter of margarine
1 sjalotje, gesnipperd
50 gram witte preiringen
2½ eetlepel bloem
4 deciliter visbouillon
250 gram schelvisfilet, in stukken
250 gram zalmfilet, in stukken
8 vellen filodeeg (15 x 15 centimeter), met boter besmeerd
150 gram mosselen
100 gram garnalen
1 eidooier
½ deciliter slagroom
1 theelepel citroensap
1 eetlepel fijngehakte dille


Oven voorverwarmen op 200°C. Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. In boter sjalotje en prei 10 minuten bakken. Bloem toevoegen en even meebakken. In delen bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Schelvis en zalm in saus leggen en in 15 minuten tegen kook aan zachtjes gaar laten worden. In 4 ingevette cakevormpjes elk 2 vellen deeg rommelig schikken, bakpapier erin leggen en vullen met steunvulling. Bakjes in midden van oven 20 minuten bakken. Mosselen en garnalen met vis meewarmen. Eidooier met slagroom, citroensap en dille losroeren. 4 Eetlepels hete saus erdoor roeren en mengsel voorzichtig door saus roeren. Niet meer laten koken. Rijst over borden verdelen, in midden bakje visragout zetten.

4 personen

voedingswaarde : 720 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Zeeland, Nederland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair november 1994

Geen opmerkingen: