vrijdag 2 december 2016

Visschijven met tonijnsaus

VISSCHIJVEN MET TONIJNSAUS

1 citroen
400 gram wijtingfilets
2 sjalotjes
1 blik tonijn naturel (nettogewicht 200 gram)
1½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
1 ei
zout
peper
45 gram bloem
40 gram boter of margarine
½ eetlepel maïzena
1 takje peterselie


Citroen goed wassen. Van citroen 1 plakje afsnijden. Plakje halveren. Rest van citroen uitpersen (2 eetlepels sap). Vis in stukken snijden. Sjalotjes fijnhakken. Tonijn afgieten. In mengbeker doen: vis, helft van sjalot, ½ eetlepel citroensap, 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden en ¾ deel van tonijn. Pureren. Ei splitsen. Dooier loskloppen. Vispuree erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. 20 Gram bloem erdoor mengen. Tot gelijke balletjes vormen. Beetje platdrukken. Eiwit losroeren. In diep bord rest van bloem strooien. Visschijven eerst door eiwit halen, dan door bloem wentelen. Rest van tonijn fijnsnijden. Tot gebruik visschijven en tonijn in koelkast leggen.
In koekenpan 30 gram boter verhitten. Visschijven in 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Intussen in kommetje maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Rest van boter verhitten. Rest van sjalot en ½ theelepel Italiaanse keukenkruiden toevoegen en 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: rest van tonijn, 1 eetlepel citroensap en 1 deciliter water. 3 Minuten zachtjes koken. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In 2 borden schenken. Visschijven erin leggen. Garneren met plakje citroen en peterselie.
Lekker met gekookte krieltjes en andijviesalade.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip november 1990
Een reactie plaatsen