vrijdag 2 december 2016

Jasmijn-fruitcompote

JASMIJN-FRUITCOMPOTE

2 zakjes jasmijnthee of 2 eetlepels losse jasmijnthee
1 kilogram gedroogde vruchten zoals vijgen, peren, perziken, dadels en abrikozen
2 kaneelstokjes
versgemalen nootmuskaat


1 Liter water aan de kook brengen en thee hierin 15 minuten laten trekken. Gedroogde vruchten en kaneelstokje in schaal leggen en zoveel jasmijnthee erover schenken tot fruit net onder staat. Vruchtenmengsel laten afkoelen en daarna afgedekt 1 nacht in koelkast zetten.
Vruchten met schuimspaan uit thee scheppen en in dessertglazen overdoen, vruchten met nootmuskaat bestrooien. Thee in kan schenken en erbij serveren om eventueel nog wat over fruit te schenken.
Lekker met yoghurtijs of lobbig geklopte slagroom.

8 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 12 uur / 5 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair november 1997, Dessertspecial

Geen opmerkingen: