donderdag 8 december 2016

Tabouleh (Libanon)

TABOULEH (BULGURSALADE)

100 gram bulgur
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngehakte munt
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
versgemalen zwarte peper
1 komkommer, fijngehakt
4 tomaten, in blokjes
4 lente-uitjes, fijngesneden
Zwarte olijven (om te garneren)


Doe de bulgur in een kom met water en laat hem 1 uur staan. Laat de bulgur uitlekken en sla hem droog. Roer in een kom de olijfolie, het citroensap, de munt, de peterselie, zout en peper door de bulgur en laat de salade 15 minuten rusten, om de smaken goed te laten doortrekken. Roer de tomaten, de komkommer en de lente-uitjes door de salade en garneer met zwarte olijven.

4 personen

bereidings- / rusttijd : 20 / 15 minuten

gebied : Libanon
gerechtsoort : salade

bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller

Geen opmerkingen: