AGURKESALAD (KOMKOMMERSALADE)
2 kleine komkommers
4 eetlepels (witte wijn)azijn
½ eetlepel suiker
zout
peper
1 eetlepel dille
Komkommers wassen en boven een vergiet in heel dunne plakjes (bijna doorzichtig) schaven. Laten uitlekken. In een schaal azijn en suiker door elkaar roeren tot suiker is opgelost. Op smaak brengen met zout en peper. Komkommerschijfjes met keukenpapier heel goed droogdeppen en door azijnmengsel scheppen. 1 Uur laten intrekken.
Komkommersalade nogmaals omscheppen en garneren met dille.
4 personen
voedingswaarde : 35 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 70 / 1 minuten
gebied : Zweden
gerechtsoort : salade
bron : Allerhande januari 1991
donderdag 8 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten