donderdag 8 december 2016

Mosterdpickle (Engeland, Verenigd Koninkrijk)

MOSTERDPICKLE

1 kleine bloemkool
1 kleine ongeschilde komkommer
340 gram geschilde mergpompoen
115 gram geschilde sjalotten
28 gram zout
14 gram mosterdpoeder
7 gram gemberpoeder
7 gram kurkumapoeder
42 gram bloem
56 gram suiker
6 deciliter moutazijn


Zet de rauwe groenten 24 uur in het zout, giet ze af. Roer mosterd, gember, kurkuma, bloem en suiker met een beetje azijn tot een glad papje. Breng de rest van de azijn aan de kook, giet de azijn over het kruidenpapje en breng het geheel al roerend opnieuw aan de kook. Na 3 minuten gaan de gezouten groenten erbij; laat alles nog 10 minuten zachtjes pruttelen, laat het even afkoelen en giet het in warme potten. Potten sluiten als de inhoud koud is.

gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : inmaak (hartig)

bron : Thee kun je eten : Recepten uit de Engelse keuken / Wendy Savory
Een reactie plaatsen