donderdag 8 december 2016

Servische gemengde salade (Servië)

SERVISCHE GEMENGDE SALADE

2 uien, gepeld en in reepjes gesneden
500 gram tomaten, in plakjes gesneden
1 komkommer, geschild en grof geraspt
1 kleine rode Spaanse peper, ontpit en fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetlepels olijf-, zonnebloem- of maisolie
2 eetlepels azijn
zout
zwarte peper uit de molen


Doe de uien, de tomaten en de komkommer in een slakom. Klop een sausje van de rode peper, het knoflook, de olie, de azijn en wat zout en peper. Schenk het sausje in de kom en schep de salade luchtig door elkaar. Laat de salade 1 uur op een koele plaats staan.

4 personen

gebied : Servië
gerechtsoort : salade

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: