zondag 14 augustus 2016

Meloen- en mangosorbetijs

MELOEN- EN MANGO-SORBETIJS

1 citroen
3 eetlepels gembersiroop
100 gram suiker
3 meloenen à 400 gram
2 mango’s à 450 gram
4 bolletjes gember


Citroen uitpersen (4 eetlepels sap). 2 Eetlepels citroensap, gembersiroop en 50 gram suiker al roerende aan de kook brengen. 5 Minuten koken. Laten afkoelen. Intussen 1 meloen in parten snijden. Pitjes verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. In mengbeker pureren. In maatbeker 3 deciliter afmeten. Suikerstroopje erdoor roeren. In diepvriesdoos van een ½ liter scheppen. Al roerende ¾ deciliter water, 2 eetlepels citroensap en 50 gram suiker aan de kook brengen. 5 Minuten koken. Laten afkoelen. 1 Mango schillen en rond pit in plakken snijden. Plakken in stukjes snijden. In mengbeker pureren. In maatbeker 2½ deciliter afmeten. Suikerstroopje erdoor roeren. In andere diepvriesdoos van ½ liter scheppen. Beide soorten ijs in 3 uur laten bevriezen. Ieder half uur met vork ijs doorprakken. Andere 2 meloenen halveren. Pitjes verwijderen. Met bolletjeslepel uit vruchtvlees bolletjes scheppen. In koelkast zetten. Lege meloenhelften in koelkast bewaren. Mango schillen. Met bolletjeslepel uit vruchtvlees bolletjes scheppen. In koelkast zetten. Gember in heel kleine blokjes snijden.
IJs 10 minuten voor gebruik uit koelkast nemen. Door meloenbolletjes mangobolletjes scheppen. Met bolletjeslepel bolletjes uit meloen- en mango-ijs scheppen. Door meloen-mango-mengsel scheppen. Over meloenhelften mengsel verdelen. Gember erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd: 30 / 10 minuten / 3 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip juli 1990