zondag 14 augustus 2016

Ikan Colo (Indonesië)

IKAN COLO (GEGRILLEERDE VIS MET GROENTEN)

Dit is een typisch Indonesisch picknickgerecht, dat aan het strand wordt bereid.

1 kilogram wijting
1 liter gezouten water
gestoomde bananenbladeren of aluminiumfolie voor het inwikkelen
60 gram snijbonen, in schuine stukken gesneden
90 gram Chinese kool, fijngesneden
kokend water
1 grote terong (aubergine), in de lengte gehalveerd
150 gram sla

SAUS
1 eetlepel gesmolten margarine
sap van 1 citroen
1 eetlepel kecap asin
zout naar smaak
2 uien, in dunne ringen gesneden
2 rode Spaanse pepers, van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden


De vis gaar grilleren. In het zoute water dompelen, afdeppen en in de bananenbladeren of aluminiumfolie wikkelen. Warm houden (in lauwwarme oven of op een schaal boven op een pan met kokend water). De bonen en Chinese kool blancheren en dan uit laten druipen. De terong grillen en in schijven snijden. De helft van de sla in kleinere stukken verdelen. De saus bereiden door alle ingrediënten met elkaar te vermengen. De vis en de groenten op de schaal arrangeren. De saus erover schenken en het gerecht warm serveren.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Thuis Indisch eten : 151 Echte rijsttafelgerechten in kleur / Sarina Awang en Jesmina Hartley

Geen opmerkingen: