zondag 14 augustus 2016

Vietnamese soep met tomaat en ei (Vietnam)

VIETNAMESE SOEP MET TOMAAT EN EI

Aziatische zomersoep.

3 sjalotten, in ringen
2 eetlepels olie
5 rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukken
1,25 liter groentebouillon
4 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
4 dunne plakjes gemberwortel
zout
peper
1 eetlepels vissaus (nam pla)
5 eieren
2 lente-uitjes, in ringen
1 - 2 eetlepels fijngesneden verse koriander
1 - 2 eetlepels grof gesneden bieslook


Bak de sjalotten circa 4 minuten in de hete olie. Voeg de tomaten toe en bak ze circa 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Voeg limoenblad, gemberwortel, zout en vissaus toe en laat de soep afgedekt op zacht vuur circa 30 minuten koken. Verwijder limoenblad en gemberwortel. Klop de eieren los en schenk ze in een dun straaltje in de kokende soep onder voortdurend roeren. Neem de soep direct van het vuur, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met lente-ui, koriander en bieslook.

4 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd :

land : Vietnam
gerechtsoort : soep

bron : Erie Fraters [dieetinfo]