BAEBA (EIERPUDDING)
3 schuimig geklopte eieren
3 eetlepels rijstebloem, gezeefd
¼ theelepel zout
STROOPSAUS
4 eetlepels bruine suiker
5 centimeter kayu manis (kaneel)
8 eetlepels water
De bloem met het zout eetlepelsgewijs goed door de eieren kloppen. Het mengsel in een ingevette ondiepe schotel overdoen en 30 minuten au-bain-marie verwarmen. Met een mes of breinaald controleren of het eimengsel gaar is. Zodra de massa gaar is de schotel op een koude plaats zetten.
De bruine suiker en kayu manis in het water tegen de kook aanhouden tot dit geurig genoeg is. De stroop zeven.
De afgekoelde pudding storten en in 16 puntjes snijden. De stroop over de stukken pudding schenken en even in laten trekken. Serveren.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Thuis Indisch eten : 151 Echte rijsttafelgerechten in kleur / Sarina Awang en Jesmina Hartley
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten