zondag 14 augustus 2016

Binte Biluhuta (Celebes, Indonesië)

BINTE BILUHUTA (PIKANT MAÏS-GARNALENGERECHT)

1 blik maiskorrels, uitgelekt
250 gram grote garnalen, gepeld en kleingesneden
3¾ deciliter water met zout
3 lombok rawit, fijngestampt
1 dessertlepel zout
10 sjalotjes, in dobbelsteentjes gesneden
4 halfrijpe tomaten, in plakken gesneden
15 daun kemangi (basilicumblaadjes), gehakt
250 gram geraspte kokos
het groen van 5 jonge uitjes, fijngesneden
sap van 1 citroen


De mais 1 uur in 2 ¼ deciliter gezouten water laten sudderen. De garnalen 5 minuten in het resterende water laten koken. Voeg lombok rawit, zout, sjalotjes, tomaten en daumn kemagi toe. Goed mengen. De kokos door de saus roeren en het vuur temperen. De massa 5 - 8 minuten, onder af en toe roeren, laten koken. De overige mais en het resterende water toevoegen. Het gerecht gaar laten koken. Eventueel iets water erbij. Het uiengroen en het citroensap toevoegen. Het gerecht afproeven en heet serveren.

4 - 6 personen

gebied : Celebes, Indonesië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Thuis Indisch eten : 151 Echte rijsttafelgerechten in kleur / Sarina Awang en Jesmina Hartley

Geen opmerkingen: