zondag 14 augustus 2016

Gudeg Manggar (Java, Indonesië)

GUDEG MANGGAR (KIP MET KOKOSNOOTBLOESEM)

1 braadkuiken (1 kilogram), schoongemaakt en in kleine stukken gesneden
250 gram manggar muda (bloesem van de kokospalm), even gegrilleerd en gepeld
3 deciliter dunne santen
2 daun salam (laurierbladeren)
1 theelepel laos
1½ deciliter dikke santen

FIJN TE STAMPEN INGREDIËNTEN
6 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 kemiries
1 theelepel ketoembar
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel zout


In de pan de dunne santen en de fijngestampte ingrediënten vermengen. Op een laag vuur verwarmen, dan de daun salam en laos toevoegen. Aan de kook brengen en kip toevoegen. Als de kip bijna gaar is de manggar muda toevoegen en het gerecht nog 30 minuten laten doorkoken. Roer de dikke santen door de massa, breng het geheel aan de kook en proef af. De pan van het vuur zetten. Geven met gekookte witte rijst.

4 - 6 personen

gebied : Java, Indonesië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Thuis Indisch eten : 151 Echte rijsttafelgerechten in kleur / Sarina Awang en Jesmina Hartley

Geen opmerkingen: