maandag 1 augustus 2016

Tinotuan (Celebes, Indonesië)

TINOTUAN (RIJST MET GROENTEN)

125 gram rijst
1 grote djagung (mais), schutbladeren verwijderen en met een vork de korrels van de kolf halen
1 tapiocawortel, geschild en in schijven gesneden
125 gram kalebas, geschild en in schijven gesneden
125 gram spinazie, grofgesneden
90 gram selada air (waterkers), grofgesneden
1½ liter kokend water
zout naar smaak
1 stengel serai (citroengras), kleingesneden
1 daun kemangi (basilicumblad)


Rijst, djagung, tapioca, kalebas, zout, serai en daun kemangi in het kokende water doen. Het water weer aan de kook brengen en de rijst en groenten onder af en toe roeren gaarkoken. De spinazie en waterkers toevoegen en deze laten slinken. Het gerecht afproeven.
Het gerecht warm serveren met gekookte witte rijst, gegrilleerde vis en tomatensambal.

4 - 6 personen

gebied : Celebes, Indonesië
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Thuis Indisch eten : 151 Echte rijsttafelgerechten in kleur / Sarina Awang en Jesmina Hartley

Geen opmerkingen: