ACAR BENING (ZOETZUUR VAN GEMENGDE GROENTEN)
1 komkommer
1 grote wortel
2 grote uien
2 rode Spaanse pepers
1 kleine witte kool
¾ deciliter water
1½ deciliter azijn
90 gram suiker
zout naar smaak
peper naar smaak
Uitgezonderd de kool alle groenten schillen, wassen en in schijven snijden. De kool wassen en erna schaven. De groenten in een grote kom doen, zout erover strooien en afgedekt 3 uur laten staan. Water, azijn, suiker, zout en peper tezamen koken. Van het vuur zetten en af laten koelen. Het zout van de groenten spoelen en uit laten druipen. De groenten in potten scheppen, zoveel van de afgekoelde vloeistof bijschenken dat ze onder staan en de potten sluiten. Tot gebruik koel wegzetten.
Serveren bij gekookte witte rijst en andere gerechten.
8 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Thuis Indisch eten : 151 Echte rijsttafelgerechten / Sarina Awang en Jesmina Hartley
maandag 1 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten