maandag 1 augustus 2016

Krengsengan (Java, Indonesië)

KRENGSENGAN (GEKRUID VLEES)

250 gram rund- of schapenvlees zonder been
2 eetlepels petis udang
2 tomaten, geblancheerd, gepeld en kleingesneden
2 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels slaolie
heet water

FIJN TE STAMPEN INGREDIËNTEN
6 sjalotjes of 1 grote ui
4 teentjes knoflook
4 lombok rawit
1 theelepel zout
1 theelepel peper


Het vlees in dobbelstenen van 2 centimeter snijden. De petis udang door de fijngemaakte ingrediënten roeren en het vlees met dit mengsel insmeren. De tomaten en de ketjap manis toevoegen. De olie op een middelgroot vuur verwarmen. Het vleesmengsel hierin 5 minuten bakken. Het vuur temperen. Zoveel heet water bijschenken dat het vlees onder staat. Laten sudderen tot het vlees gaar is. Afproeven en opdoen.
Serveren met gekookte witte rijst, groenten en een sambalan.

2 - 3 personen

gebied : Java, Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Thuis Indisch eten : 151 Echte rijsttafelgerechten in kleur / Sarina Awang en Jesmina Hartley

Geen opmerkingen: