donderdag 14 juli 2016

Rijst-groentesalade met ananas en lekkerbekje

RIJST-GROENTESALADE MET ANANAS EN LEKKERBEKJE

zout
200 gram pandanrijst
2 stengels bleekselderij
1 blik stukjes ananas (nettogewicht 200 gram)
5 eetlepels citroenmayonaise
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels droge sherry of 2 eetlepels ananassap
5 theelepels venkelzaadjes
1 theelepel uienpoeder
versgemalen peper
5 eetlepels olie
2½ eetlepel azijn
200 gram gemengde salade
500 gram kant en klaar lekkerbekjes


In pan met water en zout, rijst gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst iets laten afkoelen. Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In smalle stukjes snijden. Ananas afgieten. In kom doen: mayonaise, crème fraîche, sherry, venkelzaadjes, uienpoeder, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper. Door elkaar roeren. Toevoegen: rijst, bleekselderij en ananas. Door elkaar scheppen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Afgedekt in koelkast minstens 4 uur laten intrekken. In kopje doen: olie, azijn, snufje zout en snufje peper. Tot sausje roeren.
In midden van grote schaal rijst als bol scheppen. Gemengde sla er omheen rangschikken. Besprenkelen met olie-azijnsausje. Lekkerbekjes in repen van 3 x 5 centimeter snijden en op sla rangschikken.

4 personen

voedingswaarde : 980 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 35 / 10 minuten / 4 uur

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip juli 1989