donderdag 14 juli 2016

Shoarmabroodje met mango-kaassalade

SHOARMABROODJE MET MANGO-KAASSALADE

2 eetlepels sesamzaad
200 gram belegen boerenkaas (stukje)
1 rijpe stevige mango
1 stengel bleekselderij
½ komkommer
¼ krop sla
3 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
zout
versgemalen peper
1 theelepel scherpe mosterd
2 theelepels mangochutney
4 voorgebakken shoarmabroodjes


In een droge koekenpan sesamzaad al roerende met een houten lepel op matig vuur in 7 minuten goudbruin roosteren. Op een bord uitspreiden en laten afkoelen. Van kaas korstjes verwijderen en kaas in kleine blokjes snijden. Boven een kom mango schillen en langs de pit in plakken snijden. Plakken in blokjes snijden. Mangosap opvangen. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in heel dunne reepjes snijden. Komkommer wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Sla wassen, schoonmaken en goed droogdeppen. Sla in dunne reepjes snijden. Aan opgevangen mangosap olie, citroensap, zout, peper, mosterd en mangochutney toevoegen en door elkaar kloppen tot een sausje. Erdoor scheppen: kaas, komkommer, bleekselderij, mango en sesamzaad. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 150°C. Shoarmabroodjes op rooster in midden van de oven in 8 minuten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking knapperig laten worden. Shoarmabroodjes opensnijden en op 4 bordjes leggen. Ieder broodje vullen met ¼ deel van de slareepjes. Mango-kaassalade erin scheppen. Rest van salade er half naast scheppen. Direct opdienen.
Serveren met glas koude, iets zoete witte wijn.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande juli 1990