donderdag 14 juli 2016

Roergebakken sperziebonen met taugé en kokos

ROERGEBAKKEN SPERZIEBONEN MET TAUGÉ EN KOKOS

250 gram sperziebonen
zout
1 kleine prei
100 gram taugé
2 eetlepels gemalen kokos
2 eetlepels olie
½ theelepel ketoembar
½ theelepel djinten (komijnpoeder)
1½ eetlepel ketjap manis
peper


Sperziebonen wassen en schoonmaken. In pan met weinig water en zout sperziebonen 4 minuten koken. Intussen prei wassen, schoonmaken en in heel dunne ringen snijden. Taugé wassen, schoonmaken en in zeef goed laten uitlekken. In droge koekenpan kokos op halfhoog vuur al omscheppend in 1 minuut lichtbruin roosteren. Sperziebonen afgieten en in vergiet goed laten uitlekken.
In wok of braadpan olie verhitten. Prei en taugé op hoog vuur onder voortdurend omscheppen 1 minuut roerbakken. Sperziebonen toevoegen en op halfhoog vuur 2 minuten al omscheppend meebakken. Ketoembar, djinten, kokos en ketjap erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
Serveren met rijst en bij voorbeeld vlees met ketjapsaus of saté.

2 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande juli 1990

Geen opmerkingen: