donderdag 14 juli 2016

Kipfilet met champignon-pestosaus

KIPFILET MET CHAMPIGNON-PESTOSAUS

2 bakjes champignons à 250 gram
5 eetlepels droge witte wijn
50 gram boter of margarine
20 gram bloem
¼ liter melk
1 teentje knoflook
4 eetlepels pesto
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
zout
peper
nootmuskaat
5 eetlepels Bulgaarse yoghurt
3 eetlepels geraspte belegen kaas
4 enkele kipfilets
2 takjes peterselie


Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden. Champignons en wijn in een pan doen en met het deksel op de pan 5 minuten op laag vuur koken, af en toe roeren. In een steelpan 20 gram boter verhitten, maar niet bruin laten worden. Bloem erdoor roeren en al roerende zachtjes 30 seconden laten pruttelen. Al roerende scheutje voor scheutje melk erdoor roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat. Pan van het vuur nemen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Pesto erdoor roeren. Op smaak brengen met Italiaanse keukenkruiden, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Champignons uit het vocht nemen en met de yoghurt door saus roeren. Geraspte kaas door saus roeren.
Kipfilets inwrijven met zout en peper. In een koekenpan 30 gram boter verhitten en kipfilets in 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Intussen de champignonsaus op laag vuur door en door verwarmen, af en toe roeren. Saus niet meer laten koken. Kipfilets op vier voorverwarmde borden leggen en saus erbij scheppen. Peterselie erboven fijn knippen.
Serveren met (groene) lintmacaroni en een frisse salade.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande juli 1990