donderdag 14 juli 2016

Ratatouillesalade

RATATOUILLESALADE

1 aubergine (150 gram)
½ deciliter droge witte wijn
½ eetlepel citroensap
1 theelepel oregano
zout
peper
2 stengels bleekselderij
1 ui
4 tomaten
1 rode paprika
1 groene paprika
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel basilicum
1 theelepel suiker
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
8 groene olijven zonder pit
1 theelepel kappertjes


Aubergine wassen en kroontje verwijderen. In plakken van 1½ centimeter snijden. Plakken in blokjes snijden. In pan doen: wijn, ½ eetlepel citroensap, 1 deciliter water, oregano, zout en peper. Aan de kook brengen. Aubergine toevoegen. 5 Minuten zachtjes koken. Intussen bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In dunne plakjes snijden. Aan aubergine toevoegen. 1 Minuut meekoken. Boven andere pan door zeef schenken. Aubergine-bleekselderij onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Kookvocht aan de kook brengen. In 5 minuten laten inkoken tot 2 eetlepels vocht overblijven. Koud laten worden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Tomaten inkruisen. Enkele tellen onderdompelen in kokend water en ontvellen. Halveren. Zaadjes en vocht verwijderen. In partjes snijden. Paprika’s wassen. Zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. In kommetje doen: kookvocht, azijn, basilicum, zout, peper, suiker en olijfolie. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. In slaschaal doen: aubergine-bleekselderijmengsel, ui, tomaat, paprika en olijven. Sausje erdoor scheppen.
Salade nogmaals door elkaar scheppen. Kappertjes erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 1 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1989