vrijdag 15 juli 2016

Slavink met pepersaus

SLAVINK MET PEPERSAUS

3 eetlepels boter of margarine
4 slavinken
1 ui
1 zakje pepersaus
1 eetlepel vieux
1 takje peterselie


Ingrediënten klaarzetten. Schaal voorverwarmen. In braadpan boter verhitten. Slavinken 10 minuten rondom bakken. Ui pellen en in ringen snijden. Aan slavinken toevoegen en 8 minuten meebakken. In steelpan pepersaus maken met ¼ liter water volgens gebruiksaanwijzing. Slavinken op warme schaal leggen. Door bakvet roeren: 2 eetlepels water, pepersaus en vieux. 1 Minuut verwarmen. Saus over slavinken schenken. Peterselie erboven fijn knippen.
Groentetip: bloemkool.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip juli 1981

Geen opmerkingen: