BLOEMKOOL MET CASHEWNOTEN
1 grote bloemkool
50 gram gepelde cashewnoten
zout
50 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
1 eetlepel koenjit (kurkuma)
Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. Noten grof hakken.
In pan met ruim water en zout, bloemkool 10 minuten koken. Intussen in andere pan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Koriander en kurkuma erdoor roeren. Bloemkool afgieten en door knoflookmengsel scheppen. 5 Minuten zachtjes mee warmen. Af en toe omscheppen. In droge koekenpan noten in 2 minuten lichtbruin roosteren. Bloemkool overdoen in schaal. Noten erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1985
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten