vrijdag 15 juli 2016

Varkenshaasje met kruidenkaas-saus

VARKENSHAASJE MET KRUIDENKAAS-SAUS

1 sjalotje
2 takjes peterselie
2 varkenshaasjes à 250 gram
25 gram boter of margarine
150 gram verse roomkaas met kruiden*
1¼ deciliter koffiemelk
worcestershiresaus
zout
peper


* U kunt verse roomkaas met kruiden o.a. van de volgende merken kopen: Boursin, Paturain en Samos.

Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In kopje peterselie fijnknippen. Vlees in plakken van 2 centimeter dik snijden. Afgedekt in koelkast leggen.
Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Vlees in 4 minuten rosé bakken. Halverwege keren. Uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken. In bakvet sjalotje 2 minuten zachtjes bakken. Roomkaas en koffiemelk toevoegen. Al roerende kaas laten smelten. Op smaak brengen met enkele druppels worcestershiresaus, zout en peper. Vlees uit folie nemen en op warme schaal leggen. Bestrooien met zout en peper. (Vleessap in folie door saus roeren.) Saus rondom vlees schenken. Peterselie erover strooien. Lekker met lintmacaroni en tomatensalade.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip juli 1985

Geen opmerkingen: