vrijdag 15 juli 2016

Kabeljauw met yoghurt-champignonsaus

KABELJAUW MET YOGHURT-CHAMPIGNONSAUS

1 bakje champignons (250 gram)
2½ eetlepels citroensap
50 gram bacon
2 eieren
2½ deciliter yoghurt
5 eetlepels bloem
600 gram kabeljauwfilet
3 theelepels viskruiden met zout
60 gram boter of margarine
zout
peper


Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Bacon in reepjes snijden. Eieren splitsen. (Eiwit wordt niet gebruikt.) In kom dooiers en yoghurt door elkaar roeren. In diep bord bloem strooien.
Onder koud stromend water vis afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met viskruiden. Besprenkelen met 1½ el citroensap. Door bloem wentelen. In koekenpan (met antiaanbaklaag) 50 gram boter verhitten. Vis in 8 minuten bruin en gaar bakken. Halverwege voorzichtig keren. Intussen in braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Bacon 2 minuten zachtjes bakken. Champignons 3 minuten meebakken. Dooiermengsel toevoegen. Al roerende 1 minuut mee warmen. Niet laten koken! Op smaak brengen met zout en peper. Vis op schaal scheppen. Saus erover schenken. Lekker met aardappelpuree en spinazie.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip juli 1985