woensdag 27 juli 2016

Mosselpannetje met verse kruiden

MOSSELPANNETJE MET VERSE KRUIDEN

1 bak verse mosselen (2 kilogram)
1 ui
1 teentje knoflook
1 zakje bieslook (25 gram)
1 zakje peterselie (30 gram)
1 zakje kervel (15 gram)
1 eetlepel boter
1 visbouillontablet
2½ deciliter droge witte wijn
1 bekertje crème fraîche (125 milliliter)


Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Bieslook in stukjes van 1 centimeter knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
In (mossel)pan boter verhitten, ui en knoflook 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut mee warmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande juli 2002