woensdag 27 juli 2016

Roergebakken glasmie met groene asperges

ROERGEBAKKEN GLASMIE MET GROENE ASPERGES

250 gram groene asperges, in stukjes van 4 centimeter
300 gram glasmie
2 eetlepels sesamzaadjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 rode peper, in flinterdunne ringetjes
2 centimeter verse gemberwortel, geraspt
200 gram shii-takes, in plakjes
3 lente-uitjes, in ringetjes
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels fijngehakte koriander


Kook de asperges in 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) beetgaar. Overgiet de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken in een vergiet. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge pan. Verhit de olie in een wok en roerbak de rode peper met de gember. Voeg de shiitakes en de asperges toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee. Voeg de mie en de lente-uitjes toe en bak mee tot alles door en door warm is. Breng op smaak met sojasaus. Bestrooi met koriander en de geroosterde sesamzaadjes.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 min.

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla etcetera juli / augustus 2001