woensdag 27 juli 2016

Pasta met tomaat en courgette (Italië)

PASTA MET TOMAAT EN COURGETTE

1 ui
2 courgettes (500 gram)
4 tomaten
300 gram pastaschelpen
2 eetlepels boter of margarine
1 teentje knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel suiker
1 theelepel basilicum
peper
1 tomatenbouillontablet
3 takjes peterselie


Ui fijn snipperen. Courgettes wassen. In stukjes snijden. Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten in stukjes snijden.
Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Courgette toevoegen. 2 Minuten meebakken. Toevoegen: tomatenpuree, suiker, basilicum, peper, bouillontablet en ½ deciliter water. Met deksel op pan 10 minuten stoven. Tomaat toevoegen en nog 5 minuten stoven. In schaal pasta scheppen. Tomaten-courgettemengsel erover scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.
Lekker met salami.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip juli 1990

Geen opmerkingen: