woensdag 27 juli 2016

Brood gevuld met gemengde salade en kaas

BROOD GEVULD MET GEMENGDE SALADE EN KAAS

1 kleine ui
½ rode paprika
½ gele paprika
¼ komkommer
1 tomaat
200 gram belegen boerenkaas
2 eetlepels (kruiden)azijn
1 theelepel suiker
1 theelepel komijnzaad
zout
peper
3 eetlepels olie
1 bruine bol (400 gram)
1 pakje Boursin met kruiden (80 gram)
50 gram champignons
½ eetlepel citroensap
8 groene olijven


Ui in dunne ringen snijden. Paprika’s wassen. Zaadlijsten verwijderen en in repen snijden. Repen halveren. In zeef ui en paprika doen. ½ Liter kokend water erover gieten. Laten uitlekken. Komkommer wassen. In dunne plakjes snijden. Tomaat wassen. In partjes snijden. Kaas in blokjes snijden. In kommetje doen: azijn, suiker, komijn, zout, peper en olie. Tot sausje roeren. Van brood kapje afsnijden. Beetje uithollen. Binnenkant besmeren met Boursin. Champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
In kom doen: ui, paprika, komkommer, tomaat, kaas, champignons en olijven. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Hiermee brood opvullen. In slaschaal rest van salade doen.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip juli 1990